Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

A big guy in a sleepless city


Δύο όνειρα είχα απο μικρός. Το ένα ήταν να μεγαλώσω και το δεύτερο να πατήσω το πόδι μου στην Νέα Υόρκη. Και να που έγιναν και τα δύο. Είμαι μεγάλος και είμαι στην Νέα Υόρκη.
Και ζω στο Queens και ξέρω ελάχιστους ανθρώπους. Και περπατάω μόνος μου. Και δεν έχω λεφτά.Και κάνει κρύο. Και μετά κάνει ζέστη. και μετά βρίσκω λεφτά. και μετά συναντάω καποιους.και πάλι τα ίδια. Αλλά όχι ίδια με τα ίδια στην Ελλάδα. Άλλα ίδια. Ίδια με τα ίδια εδώ.
Ψηλά τα κτίρια και γι'αυτό και οι άνθρωποι ανεβάζουν τον πήχη. κι έχουν νεύρα. Και πολλή δουλειά. και γι'αυτό τρώνε πολύ.Και μιλάνε πολύ. Και έχουν όλοι κινητά με touch screen. Και πάνε για ντίνερ. και μερικοί κλαίνε στο τραίνο. Και άλλοι κατεβαίνουν στην ίδια στάση με μένα. Και αλλοι συνεχίζουν. Αυτοί που κλαίνε συνεχίζουν.
Κι εγώ εχω μαθημα. Μονο την τρίτη. Κάθε μέρα πάω στο μανχαταν. Αλλά μόνο την Τρίτη βιάζομαι.Σαν αυτούς βιάζομαι κι εγώ. Και την Τετάρτη το ξεχνάω. Και πάω στο πάρκο με τους Κινέζους.Οι κινέζοι δεν κλαίνε, ούτε φωνάζουν. Ούτε κατεβαίνουν στην ίδια στάση με μενα. Οι κινέζοι κάνουν Ται τσι. Γι'αυτό δε βιάζονται.
Και χαμογελάνε οταν τους αρέσεις. Και σου λένε hey. Και τους λέω κι εγώ Hey. και τους
χαμογελάω. Αλλά αυτοί δεν κάτεβαίνουν στην ίδια στάση με μένα. Εγώ παίρνω το Ν train και
καμια φορά αλλάζω μέσα στο Μανχαταν και παίρνω και κανένα άλλο έτσι για να δω κάποιον και να του πω hey και να του χαμογελάσω. Στο 14 για Ανω Τούμπα ουτε hey λέμε ούτε χαμογελάμε στον καθένα που μας αρέσει.
και όλοι πίνουμε καφέ. Πολύ καφέ. με πολλά επίθετα. και οταν τους πεις θέλω ντεκαφεινέ
σε κοιτάνε με απορία και ίσως και με οίκτο. Και μετά τους λες hey και το ξεχνάνε. Και
παίρνεις τον καφέ και τους δίνεις λεφτά. Εκεί δε σε κοιτάνε με απορία.
και μετά πας στο σουπερ μαρκετ. και παίρνεις το μεγάλο καλάθι. και το μεγάλο χυμό. και
το μεγάλο γάλα. και τη μεγάλη τσιπούρα. το μεγάλο κολοκύθι. το μεγάλο μπισκότο ,τη μεγάλη
καρύδα. το μεγάλο βούτυρο και το μεγάλο κοτόπουλο. μετά όλοι βγάζουν τη μεγάλη πιστωτικήκαι βάζουν τη μεγάλη υπογραφή. Εγώ δεν έχω πιστωτική εδώ. Ούτε μεγάλη ούτε μικρή.


Μ'αρέσει εδώ.

2 σχόλια:

  1. Kai se mas aresei pou eisai ekei!! Na pernas kala kai na kaneis ta oneira sou pragmatikotita!! Perimenoume tis kainouries anartiseis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα σε ανακάλυψα!!:-)καλά να περνάς!!!καλές βόλτες και να συνεχίσεις αυτές τις υπέροχες περιγραφές γιατί μπορούμε έτσι και εμέις,έστω και νοερά,να είμαστε μαζί σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή